İntiharı Önleme İl Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Hasan Gündoğdu başkanlığında “İntiharı Önleme İl Kurulu” toplantısı  yapıldı.

İlimizde intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Müdürlüğü koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı gibi paydaş kurumların katılımı ile İntiharı Önleme İl Kurulu oluşturulmuş ve ilk toplantısı Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Hasan Gündoğdu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Bakanlığın Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nda “İntiharı Önleme Konusunda Farkındalık Yaratılması ve İntiharın Önlenmesi” önemli hedefler arasında yer almaktadır. İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olması nedeniyle yapılacak çalışmalar önem arz edildi.

Toplantıda Müdürlüğü Ruh Sağlığı Biriminde görevli hemşire Cemile Kayacan tarafından ihtihar hakkında genel bilgiler ve ilimize ait  intihar verilerini içeren bir sunum yapıldı. Ayrıca Müdürlük tarafından hazırlanan “İntiharı Önleme İl Eylem Planı” görüş ve önerileri alınmak üzere kurul üyelerine sunulmuş ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan çalışmalar görüşülerek toplantı sonlandırıldı.

Benzer yazılar