VALİ DOĞANAY “FOTOĞRAF MÜZESİ EVE” HAYRAN KALDI

Artvin Valisi Ömer Doğanay, evini fotoğraf müzesine çeviren araştırmacı-yazar Mehmet Özaydın’ı ziyaret ederek, başarılı ve anlamlı çalışmalarından dolayı kutladı.

Artvin merkezde yaşayan 68 yaşındaki Mehmet Özaydın’ın kendi imkanlarıyla fotoğraf müzesine dönüştürdüğü ev, adeta tarihe ışık tutuyor.

Araştırmacı-Yazar, Mehmet Özaydın, Çarşı Mahallesindeki 2 odası bulunan 60 metre karelik evinin her tarafını Artvin’in geçmişini, tarihini anlatan 1879-2018 yıllarında çekilen fotoğraflarla süsleyerek adeta fotoğraf müzesine çevirdi.

Hal böyle olunca da Özaydın’ın evi ziyaretçi akınına uğruyor. Evi ziyaret edenler de tarihe yolculuk yapıyor.

-2 bin 700 kare fotoğraf

Profesyonel futbolcu kimliğiyle de tanınan Özaydın’ın evinde yaklaşık 2 bin 700 fotoğraf yer alıyor.

Vali Doğanay’ın ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Özaydın,” Amacım ilimizin geçmişini ve tarihini fotoğraflarla günümüze ve gelecek nesillere aktarmaktı. Yaklaşık 2 bin 700 fotoğrafla evimin her köşesini süsledim. Gece demeden gündüz demeden bıkmadan ve usanmadan çalışarak 6 ayda evimi fotoğraf müzesine çevirdim. Dönemim Cumhurbaşkanları, Başbakanları, milletvekilleri, halk ozanları, Artvinli ünlü futbolcular, siyasiler ile hayatını kaybeden insanların yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerlerinin fotoğrafları bulunuyor. Kısaca ilimizin ve ülkemizin tarihini evimin duvarlarıma işledim. Tarihimizi ve gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza geçmişimizi hatırlatmamız gerekiyor. Bende bu ışıkla yola çıkarak böyle bir müze oluşturdum ve vatandaşların hizmetine sundum” diye konuştu.

-Vali Doğanay’dan tebrik

Müze evin tamamını gezerek dikkatlice sergilenen fotoğrafları tek tek inceleyen Vali Doğanay, müze evin kentin tarihine ışık tuttuğunu belirterek, büyük bir özveri ile oluşturulan müze evin sahibi Özaydın’ı bir kez daha kutladı.

 

 

 

 

Benzer yazılar