KADIN KOOPERATİFLERİ KARADENİZ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan 8 İlin Valileri ve illerde faaliyet gösteren kadın kooperatifinin temsilcilerinin katılımıyla “Kadın Kooperatifleri Doğu Karadeniz Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı video konferans yöntemiyle yapıldı. Toplantıya Artvin adına Vali Yılmaz Doruk ile eşi Meral Doruk, ilimizde faaliyetlerini sürdüren Sınırlı Sorumlu Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatif Başkanı Hatice Nur Ersöz’ün yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ile İl Ticaret Müdürü Bilal Taş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  kadın kooperatiflerinin gelişmesinde bakanlıklar arası yürütülen projeleri katılımcılar ile paylaştı.

Ardından toplantıya katılan Vali Yılmaz Doruk ise kadın kooperatifçiliği konusunda ilde yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi verdi.

Kadın kooperatifçiliği alanında iş birliğini geliştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Doruk,   “Kooperatifçilik; kadınlarımızın ekonomik alanda, çalışma hayatında daha fazla yer almasına fırsat vermekte ve toplumsal kalkınmamıza kaynaklık edecek üretimin artmasında da büyük rol oynamaktadır. Kadınlarımızın girişimcilik potansiyelini arttırarak, çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak bu projeyi hayata geçirdiğiniz için teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Artvin ölçeğinde ekonomik, sosyal hayatta, çalışma hayatında yer alan kadın sayısının azımsanmayacak oranda olduğunu belirten Doruk, şunları söyledi:

“İlimizde gerek İŞ-KUR gerek Milli Eğitim bünyesinde organize edilen başta kooperatif geliştirme programları ve meslek edinme kurslarına kadınlarımızın ilgisi de oldukça yüksektir. Kurumsallaşma ve kooperatifleşme anlamında teşvik edici çalışmalarımız devam etmektedir. İlimizde gıda ve tarım, el sanatları, geleneksel el ürünleri alanlarında faaliyet gösteren kadın kooperatifleri bulunmaktadır. Kadın girişimciliği teşvik etmek için kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen eğitim faaliyetleri yanında Valiliğimizce de ayrıca çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik yürütülen programlarda kadınlarımız aktif rol almaktadır. Bu alanda uygulanan programlar ve eğitimler sayesinde kadınlarımızın istihdama katılmaları ve kendi işlerini kurmaları sağlanmaktadır. Yöresel ürünlerin üretimi ve sunumu ile şehir marka değerlerine yönelik geleneksel ürünlerin hediyelik olarak üretimi bir fırsat alanı olmaktadır. Bu suretle üretime katkı sunan tüm girişimci kadınlarımızın oluşturduğumuz çeşitli imkânlarla; ekonomik-sosyal hayatta, çalışma hayatında daha fazla yer almaları sağlanmaktadır. Sayın Bakanım, bu düşüncelerle önderliğinizde gerçekleştirilen bu toplantının kadın ağırlıklı kooperatifçiliğin güçlenmesine vesile olmasını diliyor, saygılarımı arz ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra 8 ilin örnek teşkil eden kadın kooperatifleri tek tek söz aldı. Bu sırada Artvin adına konuşan Sınırlı Sorumlu Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatif Başkanı Hatice Nur Ersöz, 2013 yılında DOKA’nın katkılarıyla engelli vatandaşlar ile engelli ailelerine destek amacıyla kurdukları kooperatifin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Benzer yazılar