HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE HOPA’DA YAŞANAN SİLAHLI SALDIRIYA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI “Hopa’nın Huzurunu Hiç Kimse Bozamaz”

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Sivil topluk kuruluşları ve İlçe Parti Başkanları yaşanan silahlı saldırıya karşı Hopa Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Toplantıya Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, Hopa TSO Meclis başkanı Gökhan Bıyıklı, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Küçükali, Ak Parti ilçe Başkanı İlyas Güven,  CHP İlçe Başkanı Adnan İskender, Hopa Motorlu Taşıcılar Koop. Başkanı Celil Yıldırım, HDP İlçe Başkanı Cemil Aksu, Yönetim kurulu üyesi, Ensar Topaloğlu,   ÖDP İlçe Başkanı Alirıza Özgenç, Hopa Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Metin Topaloğlu, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil, Hopa Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Yaşar Uzuner, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tekin Ataselim ve Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Turan Şentürk katıldı.

Hopa ilçesinde 3 gün önce terminal takside çalışan İshak Köse’nin vurulması olayı ile ilgili yapılan toplantıda katılımcıların görüş ve önerileri alındı. Hopa’da uzun zamandır adli olayların olmaması vurgulanarak böyle bir olayın olması düşündürücü ve üzücü olduğu ifade edilerek “ Hopa’ huzuru hiç kimsenin bozamayacağı” vurgulandı.

Toplantıda Siyasi Partiler ve STÖ’ler tarafından ortak imza altına alınan kararlarda şöyle açıklandı

  1. Hopa da ki eğlence sektörlerinde denetimlerin artırılması
  2. Terminalde polis denetim noktası oluşturulması
  3. Şehir giriş ve çıkışlarda polis kontrol noktaları oluşturulması ve özellikle 24.00 ile 05.00 saatleri arasında denetimlerin sıklaştırılması
  4. Uyuşturucu kullanılması ve satılmasının engellenmesi için tedbir ve önlemlerin artırılması
  5. Bireysel silahlanma yolunun denetime tabi tutulması için bir çalışma başlatılması
  6. Alkol satışı yapan tüm iş yerlerinde saat 22.00 sonrasında alkol satış yasağının uygulanması (tekel büfesi ve marketler)
  7. Egzoz patlatma sürat ve yüksek sesle müzik açılması gibi gürültü kirliliğine neden olan faaliyetlerin engellenmesi
  8. Meskûn mahalde silah kullanımının (kurusıkı dahi) ve havaya ateş edilmesinin engellenmesi için çalışma yapılması

 

Benzer yazılar