Dünyaca ünlü tasarımcıların gözdesi Mehmet Mesut Uygun

Otomobil tasarımına büyük ilgi duyan 15 yaşındaki asperger sendromlu (yüksek foknsiyonlu otizm) Mehmet Mesut Uygun, dünyaca ünlü otomotiv tasarımcıların gözdesi haline geldi.

İstanbul Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu 8. sınıfta tam kaynaştırma eğitimine devam eden Uygun, büyüyünce araba tasarımcısı olmak istiyor.

Uygun, arabalara hastalık derecesinde çok ilgi duymakta, büyüdüğünde ünlü bir Türk araba tasarımcısı olmayı hayal etmektedir. Bu hayalini gerçekleştirmek için sürekli olarak çizimleri yapmanın yanı sıra Rhino, SketcUp ve Maya programlarını kullanarak bilgisayarlarda 3D araba tasarımları gerçekleştirmekte ve bunları 3D yazıcıya basmaktadır.

-Tasarımcılar Uygun’u arıyor

Mesut Uygun’un tasarımlarına bugüne kadar yurt içinden ve dışından teşvik edici mektuplar geldi. Türkiye ve yurt dışındaki tasarım stüdyolarına davetler üzerine ziyaretler gerçekleştiren Uygun, yapacağı çalışmalarla yerli otomobil projesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Asperger sendromu, çocukluk çağında ortaya çıkan genetik geçişli bir sorun olarak tanımlanıyor. Sendromun ana belirtisi aşırı içe kapanıklık durumu olarak ortaya çıkıyor.

Benzer yazılar