DSİ’den Kemalpaşa İlçesi’ne Büyük Hizmet

DSİ’den Kemalpaşa İlçesi’ne Büyük Hizmet

Devlet Su İşleri Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü’nden Kemalpaşa ilçesine büyük hizmet. İlçede sık sık meydana gelen taşkın ve sellere karşı önlem amaçlı olarak Çam ve Yeşilce Dereleri üzerine taşkın korumalar inşa edilirken, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre taşkın koruma inşaatlarında fiziki gerçekleşmelerin yüzde 85 seviyelerine ulaştığı ifade edildi.

Devlet Su İşleri Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından ilimizde gerçekleştirilen büyük su işlerinin yanı sıra küçük su işleri çalışmaları da tüm hızıyla sürdürülüyor. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınarak ihaleleri gerçekleştirilen ve yer teslimleri yapılan küçük su işleri yatırımlarının inşaatları planlanan süre içerisinde devam ediyor.

Bu işlerden bir bölümü de Kemalpaşa ilçesinde gerçekleştirilirken DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatı sürdürülen taşkın koruma çalışmaları ile ilçede sık sık meydana gelen sel ve taşkınlara karşı önlem alınmaya çalışılıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen inşaatların ikisi de ilçe merkezindeki Çam ve Yeşilce Dereleri üzerinde gerçekleştiriliyor. Her iki projede fiziki gerçekleşmenin yüzde 85 seviyelerine gelindiği DSİ Çoruh Projeleri Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ifade edildi.

Devlet Su İşleri Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü Kemalpaşa ilçesinde yapılan taşkın koruma çalışmalarına ilişkin kamuoyuna bilgilendirmede bulunurken yapılan açıklamada; “ Artvin Kemalpaşa İlçesi Yerleşim Yerleri ve Tarım Arazilerinin Çam Deresi (Halvaşi) ve Yeşilce Deresi Taşkınlardan Korunması inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında 1.350 m kargir duvar, 300 m betonarme duvar, 1.250 m beton duvar imalatı, 100 m beton temel imalatı ve 62.700 m³ kazı, 1.350 m duvar korkuluğu, 45 adet brit yapılmıştır. Fiziksel gerçekleşme % 85 seviyesindedir” ifadelerine yer verildi.

Taşkın koruma yapılarının planlandığı şekilde devam etmesi ve inşaatların tamamlanmak üzere olması da ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

 

Benzer yazılar