Artvin’de Küçükbaş Hayvancılık Kümelenme Çekirdek Ekip Çalıştayı Yapıldı

DOKAP Proje Ofisi Tarafından Uygulanacak Olan Küçükbaş Hayvancılık Kümelenme Çekirdek Ekip Çalıştayı İlimizde Yapıldı

DOKAP Bölgesi Tarımsal Üretim ve Tarımsal Sanayi Yatırım Potansiyelinin Araştırılması Projesi kapsamında DOKAP Küçükbaş Hayvancılık Kümelenmesi Farkındalık Toplantısı ve Çekirdek Ekip Çalıştayı Artvin Grand Otel’de yapıldı.

Söz konusu Çalıştaya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Alaeddin Zeren, DOKAP Bölgesi Proje Koordinatörü Hakan Günlü, Proje Ofisinden Zir. Müh. Osman Demir, TÜBİTAK TÜSSİDE’den(Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü) Gülden Pınar Kaya ile Batuhan Demir, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırmadan konuyla ilgili proje uzmanları, İlimiz Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Azam Demirci, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği ile Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüklerinden Şube Müdür Vekilleri ve şube personeli, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden birer sağlık personelleri, işletme sahiplerinden (500 ve üzeri) 3 yetiştirici ve hayvansal ürün işletme tesisi sahiplerinden 3 kişi katıldı.

Katılımcılara kümelenme kavramı, ulusal ve uluslararası iyi uygulama örnekleri ile Küçükbaş Hayvancılık konusunda DOKAP Bölgesinde gerçekleştirilen saha çalışmalarına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcıların konu ile ilgili katkı sağlamaları amacıyla görüşleri alındı.

Benzer yazılar