PTT AŞ’den Çevre Günü’ne Özel Sıfır Atık Konulu Anma Pulu PTT Başmüdürü Kocaman’dan Çevre Duyarlılığına İlişkin PTT Anma Pulu Açıklaması

Artvin PTT Başmüdürü Gönül Kocaman, PTT Aş’den Çevre Günü’ne Özel Sıfır Atık Konulu Anma Pulu hazırladığına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Artvin PTT Başmüdürü Gönül Kocaman, PTT Aş’den Çevre Günü’ne Özel Sıfır Atık Konulu Anma Pulu hazırladığına ilişkin yaptığı açıklamada; “PTT AŞ tarafından tema olarak “Sıfır Atık” projesine yer verilerek hazırlanan “Dünya Çevre Günü” konulu tek değerli anma pulu ve ilk gün zarfı 10 Haziran 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından “Dünya Çevre Günü” konulu tek değerli anma pulu 2019 yılı Pul Emisyon Programı kapsamında bugün tedavüle çıktı. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; “Dünya Çevre Günü” konulu “Sıfır Atık” temalı 2 TL bedelli (75×80 mm boyutunda) stickerli blok anma pulu, söz konusu pula ait (140×210 mm boyutunda) 3,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT işyerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte “PTT Pul Müzesi Ulus/ANKARA” adresinde “Dünya Çevre Günü (Sıfır Atık) 10.06.2019 ANKARA” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

Dünya Çevre Günü (Sıfır Atık)

Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimdeki artış dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetmemektedir. Kaynakların sürdürülebilir ve verimli bir şekilde kullanımı günümüzde kaçınılmaz bir gereklilik haline gelmiştir. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal alanda yaygınlaşmaktadır.

Sıfır atık uygulamaları; verimlilik ve performansın artmasını, israfın önlenmesi ve maliyetlerin azaltılmasını, çevresel risklerin azalmasını, kurum çalışanlarının “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmalarını ve hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda kurumun “çevreci” sıfatına sahip olmalarını sağlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

Benzer yazılar