HOPA TSM GEBE BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VERİLDİ. Anne adaylarına gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonrası yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirmeler devam ediyor.

Anne adaylarına gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonrası yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirmenin yanı sıra gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar ve çözümleri, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme ve günlük yaşam aktiviteleri, doğum, doğum ağrısı ve baş etme yolları, lohusalık dönemi, anne sütü ve emzirmenin önemi, yeni doğan bakımı ve aile planlaması ile ilgili bilgiler veriliyor.

Hopa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Mehmet Şeker ” Temel amacımız gebelerimizi ve anne-baba adaylarını normal bir gebelik sürecinde olması gereken şeyler hakkında bilgi vermek. Özellikle normal doğuma onları hazırlamak. En güzel en sağlıklı doğumun normal doğum olduğunu hem anne için hem bebek için sağlıklı olduğunu onlara anlatmak ve bu konuda bilgi vermek. Baba adayları da eşleri ile birlikte eğitime katılıp gebelik ve doğum sonu dönemde eşlerine ve bebeklerine yardım konusunda bilgi alabilirler.” dedi.

Hopa Toplum Sağlığı Merkezi olarak Hopa Ticaret Odası Toplantı salonunda 1. ve 13. haftalarda yani 1.trimestır dediğimiz dönemde olan ve eğitime başvuru yapan 6 gebeyle Gebe Bilgilendirmesi gerçekleştirildi.. Gebelere öğrendikleri doğru bilgileri hatırlatma amaçlı broşürleri dağıtıldı. .Eğitimimizi 3 seansta tamamlayan gebelere katılım belgeleri önümüzdeki aylarda verileceği açıklandı.

Benzer yazılar