JANDARMADAN KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI

Artvin İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Tim Komutanlığı tarafından kış lastiği uygulaması yapıldı.

Artvin İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından ülkemizde ticari amaçlı taşımacılık yapan araçlarda 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun “65/A” maddesi gereği 01 Aralık 2018-01 Nisan 2019 arasında kullanılması zorunlu olan “Kış Lastiği”  denetimleri yapılmaya başlandı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timlerince il genelinde ticari amaçlı taşımacılık yapan ve karayolunda seyir halindeki araçların “Kış Lastiği” kullanıp kullanmadıklarını ayrıca tüm araçların lastik diş derinlikleri kontrol ediliyor.

Trafik Tim Personeli tarafından kış lastiğinin özellikleri sebebi ile kış şartlarında karayolunda güvenli seyahat etme olanağını arttırdığı hatırlatılmış, araç sürücülerine kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde lastik diş derinliğinin “4 mm” ‘den,  kamyonet, minibüs ve otomobil türü taşıtlarda  “1,6 mm” ‘den az olamayacağı bilgisi veriliyor.

Trafik Timlerince kış lastiği takmayan araçlara 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Ceza Rehberi’nde belirtilen  “65/A” maddesi  “Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda yılın zorunlu tutulan dönemlerinde kış lastiği kullanmamak” gereği 715 TL cezai işlem uygulanacağı bilgisi verildi.

Ayrıca, Artvin İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde vatandaşların can ve mal güvenliği için trafik denetimlerine kararlılıkla devam edeceği de bildirildi.

 

 

 

Benzer yazılar