Hopa kaymakamı Abdurrezzak Canpolat Muhtarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Hopa kaymakamı Abdurrezzak Canpolat Muhtarlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Canpolat mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir.

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürütmektedirler.

Vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedir.

Bu vesileyle, muhtarlarımızın ” Muhtarlar Günü” nü kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

Benzer yazılar