ARTVİN’E KÖYDES 2. DİLİM ÖDENEĞİ TAHSİS EDİLDİ

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Artvin’e 2018 yılı ödeneği kapsamında 2. dilim ödeneği olan 23 milyon 652 bin liranın tahsis edildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılından beri susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köy atık su altyapısının iyileştirilmesi için uygulanan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi ödenekleri belli oldu.

KÖYDES projelerinin köylere ve köylülere hayat verdiğini belirten Doğanay,” 2018 yılı yatırım programında yer alan içme suyu, alt yapı, yol, sanat yapıları alt yapı projelerimizin yapım çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. 2018 yılında ilimize 47 milyon 305 bin liralık ödenek tahsis edilmişti. Ödeneğin 2. dilimi olan 23 milyon 652 bin lira önceki yıllara göre biraz daha erken geldi. Merkez ilçemiz ile birlikte 8 ilçemize ihtiyaçları oranında gelen ödeneği kaymakamlıklarımıza tahsis edeceğiz. Köylerde ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın refah ve yaşam seviyelerini daha da yükseltmek için gelen bu ödenekle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

KÖYDES projelerinin aralıksız devam ettiğini belirten Doğanay, 2005-2018 yılları arasında bugüne kadar toplam 301 milyon liralık ödenek tahsis edildiğini ve 2 bin 866 projenin hayata geçtiğini aktardı.

Benzer yazılar