Hopa CHP’de Hasbi Topaloğlu Aday Adaylığını Açıkladı Belediye Başkan Aday Adaylığı İçin Hasbi Uğur Topaloğlu Ben De Varım Dedi. “Sözde değil özde demokrat bir belediye başkanı olacağım”

Mart ayında yapılacak olan belediye başkanlığı seçimi için CHP Hopa işi çok sıkı tutuyor. Bu zamana kadar 8 aday adayı kendilerini deklere ederek aday adayı olduklarını açıkladılar. Hasbi Uğur Topaloğlu ben de varım diyerek adaylık için müracaat dosyasını CHP Hopa ilçe başkanı Adnan İskender’e teslim etti.

Hopa CHP ilçe binası toplantı salonunda yapılan aday başvurusu toplantısı kalabalık bir ortamda gerçekleşti. Toplantıya CHP Artvin il başkanı Ahmet Biber, Kemalpaşa Belediye başkanı Ergül Akçiçek, Eski başkan Yalçın Emiralioğlu, partililer ve çok sayıda halk katıldı.

İsmet Başar’ın sunum yaptığı aday müracaat toplantısında İlk konuşmayı CHP Hopa ilçe başkanı Adnan İskender yaptı. İskender çok adaydan tek adaya indirilip birlik, beraberlik ve dayanışma içinde kenetlenerek seçimi kazanacaklarını söyledi.

CHP Artvin İl başkanı Ahmet Biber yaptığı konuşmada Türkiye çok bir süreçten geçtiğini, krizin alasını yaşadıklarını vurgulayarak, Türkiye bu kötü çıkmazdan ancak CHP iktidarıyla çıkabileceğini, bunun için ilk olarak mart ayında yapılacak yerel seçimle başlanacağını, Başta Artvin ve ilçeleri olmak üzere Türkiye genelinde bir çok il ve ilçelerde belediye seçimlerini kazanacaklarını söyledi.

Bu konuşmanın ardından CHP Hopa Belediye başkan aday adayı Hasbi Uğur Topaloğlu adaylık için müracaat dosyasını ilçe başkanı Adnan İskender’e takdim etti. Ardından konuşma yaptı. Topaloğlu şöyle konuştu.

 

“ Sayın il ve ilçe başkanlarım, kadın ve gençlik kollarım, Bugüne kadar partimizin yönetim kadrosunda görev almış değerli yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, hiçbir beklentisi olmadan umutlarını kaybetmeden inadına sosyal demokrasi inadına CHP diyerek desteklerini sürdüren vefakar,  cefakar yol arkadaşlarım, çok değerli misafirler ve basın emekçileri hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyor, belediye başkanlığı aday adaylığı ile ilgili basın açıklamasına hoş geldiniz diyor, çağrıma icabet ederek bana güç veren beni onurlandıran herkese özelliklede hanımefendilere şükranlarımı sunuyorum.

Değerli yol arkadaşlarım CHP Kuvayi Milliyenin Partisidir. Savaş meydanlarında Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu devrimci bir partidir. Kadrosu zengindir, birikimlidir ve ilkelidir. Açıkça ifade ediyorum ki partimin belirlediği yöntem ne olursa olsun aday adayı olacak arkadaşlarımla demokratik bir şekilde yarışacağım. sonuç ne olursa olsun partimin yetkili organlarının aldığı karara saygı duyacağım. amacım, doğup büyüdüğüm yıllarca yağmurunu güneşini acısını sevincini yaşadığım beni ben eden beni var eden rüzgarını iliklerime kadar hissettiğim ve kimliğini onurla taşıdığım ilçeme hakkaniyetle hizmet etmektir. Bilgim birikimim ve tecrübelerimin ışığında bu hizmeti en iyi şekilde yapacağıma inancım tamdır. Çünkü ben daha ortaokul yıllarımda 1969 yılında daha 11 yaşımda partimizin ve Hopa’mızın ekonomik ve sosyal yönden büyümesini ve gelişmesini sağlayan duayenleri Turgut Altunkaya, Osman Küçükali, Tahsin Güngör, Kemal Beşiroğlu, Rıza Candemir, Cevdet Osmanoğlu, Hilmi Karabulut ve babam Rüştü Topaloğlu’nun yanında büyüdüm.

CHP de siyasetin nasıl yapıldığını saygıyı sevgiyi dostluğu birlikte hareket etmeyi ve hiçbir ayrım yapmadan mesele Hopa olunca nasıl kenetlendiklerini gördüm. Saydığım isimlerin yanında partimize ve ilçemize hizmetleri olmuş tüm büyüklerimi rahmetle ve şükranla anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyorum. biz siyasi terbiyemizi bu saygın insanlardan,siyasi kültürümüzü ise Mevlanalardan, pir sultanlardan, Yunus Emrelerden, Hacı Bektaşlardan ve nihayet bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Mustafa Kemal’lerden aldık.

 

Değerli hemşehrilerim Benim sizlere kendimi tanıtmak gibi bir çaba içerisinde olmam doğru olmaz. Eğer bu güne kadar tanınmamışsam yaşamamışım demektir. ilçemin her sokağında her caddesinde, her mahallesinde ayak izlerim vardır. İlçemin sosyal yaşamında, halkımın düğünlerinde, cenazelerinde, bayramlarında, her zaman yanlarında oldum. ilçemizde bulunan  tüm sivil toplum örgütlerinin üyeliğini bazılarının da yöneticiliğini yaptım. 1988 yılından itibaren de yöneticilik hayatım devam etmektedir.

 

Cumhuriyet Halk Partisine resmi üyeliğim 12 Eylül sonrası SHP ile başladı. 1994 belediye seçimlerinde meclis adayı, 1995-2001 yılları arası ilçe yönetim kurulu üyeliği ve bir dönem kurultay delegeliği görevinde bulundum. 2015 milletvekili seçiminde aday adayı oldum. Partimin aklınıza gelecek tüm etkinliklerine katıldım. seçim komitelerinde görev aldım ve aldığım her görevi de titizlikle yerine getirmeye çalıştım.

 

Değerli yol arkadaşlarım, Yaşadığımız güzel kentimiz Hopa’yı sosyal demokratların uzman olduğu sosyal belediyecilik anlayışı içinde yöneteceğiz. İlçemizin çehresini değiştireceğiz. İnsanların can ve mal güvenliğinden, sosyal yaşamlarına sağlık ve eğitim sorunlarından beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar her türlü sorunların çözümü için sosyal belediyecilik anlayışımız gereği mücadele edeceğiz.

 

1994 yılından beri ilçemizle ilgili düşündüğüm yapılacak bir çok projemiz var

Ancak bu projeleri ve eklenebilecek daha iyi projeleri örgütümüz  ve şehir planlamacıları ile adaylık aşamasında topluma sunmanın daha etik olacağını düşünüyorum. yalnız aday adayı arkadaşlarımın da bahsettiği gibi acilen su ve trafik sorununu çözeceğiz. her tarafından suların fışkırdığı bu sahil kentlerimizde su sorununun yaşanması beceriksizlikten başka bir şey değildir.

 

Eğer seçilirsem üyelerimiz ve halkımız bana bu görevi verirse size söz suyumuz kesilmeyecek, yolumuz kesilmeyecek, herkesin de yüzü gülecek.  Eğer seçilirsem tabanda tek ses, tek yürek olacağız. Kentte yaşayanların tüm ihtiyaçlarına ve taleplerine göre çözüm getirmeye ve düzenleme yapmaya çalışacağız. Önemli kent sorunlarının çözümlenmesinde ve karara bağlanmasında en geniş katılımla halkın görüşüne başvuracağız mahalle muhtarlarının sorunlarını belediye meclis toplantılarında tartışmaya açacağız.

 

Eğer seçilirsem örgütün belirleyeceği zamanlarda ilçe binamızda üyelerimizin görüşlerini, övgülerini, önerilerini veya eleştirilerini dinleyeceğim.  Varsa yapılması gerekenleri örgütümüzün kararı ile uygulayacağım.

Eğer seçilirsem asla hoşgörüden, tevazudan ve alçak gönüllülükten ayrılmayacağım. Hak hukuk ve adalet içinde hiçbir ayrım yapmadan ilçemi yöneteceğim.

Değerli yol arkadaşlarım biz sosyal demokrat bir partinin Üyeleriyiz. Demokrasiyi yaşam biçimimiz haline getirmek zorundayız. sözde değil özde de demokrat olmalıyız ve adaletten asla taviz vermemeliyiz. işimize geldiğinde demokrasi, adalet işimize gelmediğinde otokrasi, haksız adaletsiz yöntemler bu böyle olmaz. Ya olduğumuz gibi görünelim ya da göründüğümüz gibi olalım. İş bitirici bir tüccara soruyorlar 2 kere 2 kaç eder, alırken mi yoksa satarken mi diyor. Lütfen iş bitirici tüccar durumuna düşmeyelim.

İlçemizde 1963 yılından 1999 yılına kadar tüm yerel seçimlerde adaylar ön seçimle belirlenmiştir. Benim hatırladığım kadarıyla 1977 seçimlerinde Tahsin Güngör ve Kemal Beşiroğlu yarışmışlardı. 1984 yılına kadar yapılmış olan tüm seçimleri de partimiz kazandı. Siyaset yapma biçimimizi değiştirmek zorundayız. Yıllardır muhalefette olmanın etkisi ile örgüt olarak çok hırpalandık. İçimizde ilişkilerimizi yorduğumuzu da yorulduğumuzu da biliyorum. Ve ilk önce kendi yaralarımızı sarmak ve birbirimize güvenme ihtiyacımızın olduğunu hissediyorum. Bu memlekete insanımıza vaad ettiğimiz demokrasiyi önce kendi içimizde âmâsız eksiksiz uygulamak zorunda olduğumuzu hiç tartışmasız dile getiriyorum. Bir mekânı bir kenti bir ülkeyi dünyayı paylaştığımız insanları merak etmiyorsak belki çok şey olabiliriz ama demokrat olamayız diye düşünüyorum. Bu halkın gönlünü kazanmak için kusursuz demokrat olmamız gereğinin altını çizmek istiyorum.

Değerli vaktinizi bana ayırdığınız Beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Benim cesaret ve umudum var. Gelin umudu birlikte yürütelim. Güzel ilçemin hak ettiği güzel geleceği ortak akıl özgürlük ve bilimle inşa edeceğimiz güzel mutlu günlere olan inancımla sözlerimi bitiriyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hoşça kalın”.

Hasbi Topaloğlu yaptığı konuşma ardından İlçe Başkanı Adnan İskender’e adaylık başvuruş dosyasını teslim etti.

 

Benzer yazılar