Arhavi Festivali’nde Laz Ralli Yarışması Büyük İlgi Gördü

46.Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, eğlenceli kültürel ve sportif etkinliklerle dolu dolu gerçekleştirildi. 3. gün  gündüz programında yer alan etkinlikler, Tahta araba  Laz ralli yarışması, Gaço Kuşu Yarışması, Halk oyunları Gösterileri, Çocuk Animasyon Gösterileri ve Plaj Voleybolu Finali yapıldı.

Gündüz programında ilk olarak Gaço Kuşu Yarışması meraklılar tarafından ilgi ile takip edildi. Atmaca yakalamak için kullanılan bu güzel kuşa sahip olanlar, en güzel ve en iyi oynayan kategorilerinde birbirleri ile yarıştılar. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu tarafından verildi.

Bir diğer kültürel yarışma ise Tahta Araba ( Lazralli) Yarışması oldu. Geleneksel kültürün bir parçası olan bu eğlenceli yarışmada, tamamen tahtadan hazırlanan arabalar kullanıldı. Belirlenen parkuru en hızlı tamamlayan ekibin kazandığı yarışma katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

Sahil havuz başı meydanında festivale ulusal ve uluslararası düzeyde katılan halk oyunları ekipleri, yaptıkları gösterilerle izleyenleri adeta büyüledi. Özellikle Hindistan Halk dansları topluluğu ve Gürcistan Akhabi halk oyunları ekibi büyük ilgi gördü.

Diğer yandan çocuklar için hazırlanan oyun eğlence parkurunda ise yapılan birbirinden eğlenceli oyunlar ve gösteriler çocukların ilgi odağı oldu. Bir yandan su parkurlarında oynayan, diğer yandan animasyonlarla eğlenen ve dans eden çocuklar görülmeye değerdi. Ödüllü yarışmaların da yapıldığı etkinlikte hediyeler, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu tarafından çocuklara verildi.

3.gün gündüz etkinliğinin son programı ise sportif etkinlikler kapsamında düzenlenen Plaj Voleybolu finalleri oldu. Müsabakalar Sahil spor komleksi voleybol sahasında oynanırken, gündüz programı bu etkinlik ile tamamlanmış oldu.

 

 

Benzer yazılar