Hopa’da ‘Çocuklara Şiddet Ve İstismar’ Protesto Edildi

 

 

Hopa’da, çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto edildi.

Hopa ilçesinde, çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto edildi. Sosyalist Kadın Meclisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) CHP, Halkevci, ÖDP ve HDP’li kadınlar çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayların protesto ettiler. Hopa Belediye parkında toplanan kadınlar İnönü Caddesi üzerinden başlattıkları yürüyüşleri Dumlupınar Caddesi üzerinden devam ettirerek Hopa Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar.

‘İstismara Susma, Hesap Sor’ pankartı açan kadınlar adına konuşan Sevcan Altunkaya, her gün bir çocuğun cinsel istismara uğrayarak öldürüldüğü bir ülkede yaşamaktan utanç ve öfke duyduklarını söyledi.

Altunkaya, “Çocukları koruyamayan adaletsizlikten, hukuksuzluktan utanç ve öfke duyuyoruz. İstismara uğrayan ve katledilen Leyla ve Eylül ile tüm çocuklarımız için herkesi ses çıkarmaya çağırıyoruz. Çocukların düşlerini karanlığa teslim etmeyeceğiz. Onlar bizim karanlıklar giyip sessizce ölmemizi istiyorlar. Teslim olmayacağız, hesap soracağız” diye konuştu.

Grup daha sonra dağıldı.

Bir Protesto Da Trabzon’da

Trabzon’da, Emek ve Demokrasi Güçler Platformu üyeleri Uzun Sokak’ta toplandı, ‘Çocuk istismarına son’, ‘İstismarı aklatmayacağız’ ve ‘Tecavüze dur de’ yazılı dövizlerle Atatürk Alanı’na yürüdü. Kortejin önünde yürüyen çocuklar da ‘Çocuklar ölmesin resim de yapabilsin’ yazılı pankart taşıdı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın da katıldığı basın açıklamasında konuşan Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyesi Şerife Uyanık, çocukların güvenli bir ülkede, güvenli bir gelecek teminatıyla yaşaması gerekliliğini ifade etti. Uyanık, “Yine iki çocuğumuzun kaçırılması, istismara uğraması, öldürülmesi haberiyle içimiz acıdı, kahrolduk, öfkelendik. Leyla ve Eylül ikisi de çocuk, ikisi de tüm çocuklar gibi korunması ve hakları gözetilmesi gereken çocuklarımız. Artık yeter! Hiçbir çocuk hiçbir şekilde istismara uğramasın” açıklaması ardından eylemde sona erdi.

 

 

 

 

Benzer yazılar