Artvin’de Seçim Ne Olur?

24 Haziran seçimlerine geri sayım sürerken, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi de seçim öncesi Artvin’i yakından ilgilendiren açıklamalarda ve önerilerde bulundu.

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ile gazetemize yaptığımız o röportaj…

“24 Haziran seçimlerine geri sayım sürüyor. Partiler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti.

Artık mühür seçmende. Zamanı gelince gidecek sandık başına oyunu kullanacak.

Demokrasinin güzelliği bu?

Bir ülkede seçimlere katılımın fazla olması  o ülkenin demokrasiye sahip çıkmanın bir göstergesidir. İşte tam bu noktada hepimizin üzerine düşeni yapması gerek. Sonuçları bu kadar çok merak edilen ve ülke geleceği için çok büyük bir önem arz eden 24 Haziran seçimleri de Türk siyasetinde ilk olacak. İlklere imza atılacak seçimlerin ülkemizin hayrına olması elbet de en büyük temennimiz. Peki seçimler bölgemizde özellikle de yaşadığımız şehir olan Artvin’de nasıl bir tablo ortaya çıkarır. Artvin’de tablonun değişmeyeceğini açık ve net bir şekilde ifade etmek gerek.

İki dönemdir süren sonuçlar üçüncü dönemde değişmez. AK Parti ve CHP birer milletvekili çıkarır.

Balta Doğru Tercih!

İki dönemdir AK Parti  Artvin Milletvekili olan İsrafil Kışla yeni dönemde kendi isteği ile yok. İsrafil Kışla kim ne derse- desin başarılı hizmetlere imza attı. Artvin’e önemli kazanımları var Dürüst-iyi niyetli-samimi bir şekilde Artvin’in TBMM çatısı altında temsil etti. Siyasete ara verecek ama Artvin onu unutmayacak. Yeni dönemde farklı bir görevde alabilir. Dava adamlığının gereğini yerine getiren bir siyasetçi profili var kendisinde. AK Parti Artvin’de  Kışla’nın yerine doğru bir tercih yaparak Erkan Balta’yı getirdi.

AK Parti çatısı altında il başkanlık görevini  hakkıyla teslim eden ve önemli başarılara imza atan Erkan Balta’nın milletvekilliği hakkıydı. Milletvekili olarak hizmetlerine devam edecek. Kapısını, gönlünü, yüreğini her kesime açan halkın içinden gelen zerre kadar egosu olmayan bir insan olarak tanırım Erkan Balta’yı. İnşallah aynen devam eder Ankara rüzgarında savrulmaz. Başarılar diliyorum kendisine Artvin’e ve ülkemize hayırlı olsun.

Bayraktutan İle Üçüncü Dönem

İki dönemdir CHP Artvin Milletvekili görevini sürdüren  Uğur Bayraktutan yeni dönemde yeniden aday. Uğur Bayraktutan’ın ilginç bir özelliği var. Bir kere uyumlu-marjinal değil. TBMM çatısı altında İsrafil Kışla ile ters düşmedi. En keskin muhaliflik döneminde bile Artvin’in çıkarları noktasında uzlaşmacı oldu.

Herkesin rahatlıkla ulaşabildiği renkli-özverili-disiplinli bir kişiliğe sahip olan Bayraktutan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da vazgeçmediği bir isim aynı zamanda.

Uğur Bayraktutan vekilin meclis çatısı altında güzelde bir ekibi var. Başta Tolga Özçakmak olmak üzere ekipteki diğer isimlerin Bayraktutan’a önemli desteği var. Bunu da göz ardı edemeyiz..

Meclis çatısı altında en çok gensoru veren vekil olma özelliğini elinde tutan Uğur Bayraktutan’ın yeni dönem de Artvin’e hizmet edeceğini düşünüyor başarılar diliyorum.

Kendisini her zaman takdir ediyor ve destekliyorum

Artvin ne bekliyor?

Artvin yeni dönemde yeni beklentileri var. Her şeyden önce artık Artvin bir bakanı artık hak ediyor Artvin’in şehir olarak bakanı olması gerek. Diyeceksiniz ki zaten 2 vekil var. Nasıl olacak? Nasıl olacaksa olsun.

İş-aş-ekmek derdi ile boğuşan gelecek kaygısını iyiden-iyiye yaşayan Artvin’in daha çok hizmet alabilmesi için bir bakana ihtiyacı var. Sorunları buradan yazmaya gerek yok.

Hepsi belli

Yıllardır sürekli göç veren barajlardan kaynaklı mağduriyet yaşayan maden tartışmaları ile kısırlaşan Artvin’in kabuğunu kırması ve istenen noktaya gelmesi şart.”

Benzer yazılar