“7 İklim 7 Bölge”den Gelen Şairler Şavşat’a Aşık Oldu

Artvin Valiliği Tarafından Organize Edilen 7 İklim 7 Bölge Şiir Dinletisi Şavşat’ta Yapıldı.

Şavşat Kadın Yaşam Merkezinde gerçekleşen şiir dinletisine Şavşat Kaymakamlığına vekalet eden Ardanuç Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutan, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İlçe Emniyet Amiri Sefa Kurtkaya, AK Parti Şavşat İlçe Başkanı Etemşah Coşkun, CHP İlçe Başkanı Nihat Acar Şavşat Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Arslan aşıklar şairler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Şavşat’ta 2. kez gerçekleştirilen 7 iklim 7 Bölge Şiir Şöleni Artvin ve Şavşat’ta duygulu anlar yaşattı. Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen aşıklar ve şairler izleyicilere güzel dakikalar yaşattı.

7 İklim 7 Bölge Şiir Şöleni Programı, Artvin Merkez’den sonra, dünyanın sayılı sakin kenti seçilen “Cıttaslow” Şavşat’ta Kadın Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Artvin 08 Kültür-Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Halk Şairi Gülden Taş’da açılışta Artvin Merkez Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmayı tekrarladı.

Gülden Taş, yaptığı konuşmasında, Artvin 08 Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği’nin bir yıl önce 32 arkadaşı ile kurduğunu belirterek; “Derneğimizi 4 yıl önce 32 arkadaşımızla kurduk. Dernekler için bir yıl uzun bir süre değil aksine çok kısa bir süredir bu. Dernek olarak böyle bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 7 İklim 7 Bölge Şiir Şöleni bizleri 4 Mayıs’ta Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde, daha sonra 5 Mayıs ta ise Şavşat’ta gerçekleştirdik. Bu organizasyonu Şavşat’ta yapmamızı sağlayan Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Şiir Duygularla Vücut Bulmuş Huzur Veren Sanattır

Gecede Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’de kısa bir konuşma yaparak “ Şiir, gönülden çıkan duygu ve düşüncelerin dudaklara yansımasıdır. Şiir özlemdir, sevgidir, şiir duygularla vücut bulmuş huzur veren sanattır. Cittaslow Şavşat’ta böylesine güzel bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, buraya gelip salonu dolduran Şavşat halkına, programımıza katılan şairlerimize ve halk ozanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle gecelerde söz kısa kesilir. Değerli şairlerimizi dinlemek için buradayız.” dedi.

Şairler Şiirlerini Seslendirdi

Konuşmaların ardından aşıklar ve ozanlar Artvinli ve Erzurumlu aşıklardan Aşık Zakiri, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Ozan Fedai Koç ve Aşık Cemal Dibani şiirlerini ve eserlerini kendine özgü tarzları ile seslendirdiler. Programda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen şairlerden Kadir Turan, Ali Altınlı, Aşık Sıtkı Emnoğlu, Aşık Cemal Alper, Aşık İbrahim Kara, Aşık Zakir Tekgül, Ertuğrul Yılmaz, Fatih Dündar, Fatih Yazıcı, Gülden Taş, Hacı Gürhan, Hasan Akın, Havva Avcı Köseoğlu, İdris Altuner, İlkay Coşkun, Necati Oran, Nermin Akkan, Ozan Fadai Koç, Şerife Apaydın, Vildan Poyraz Coşkun, Yavuz Doğan, Zübeyde Göktürk, Yalçın Temiz, Ela Kezban Yıldız Aslan şiirlerini seslendirdiler.

Şiirlerin okunmasının ardından katılan şairlere katılımlarından dolayı Şavşat Kaymakam vekili Ardanuç Kaymakamı ve Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk tarafından katılımlarından dolayı teşekkür belgeleri verildi. Ve gecenin anısına toplu aile fotoğrafı çekinildi.

Biz Burada “Şavşat Yeşili” Diye Bir Renk Cümbüşü ile Tanıştık

Etkinliği salonda dinleyen şiir severler, “Cittaslow Şavşat’ta yapılan bu etkinlik hepimizi duygulandırdı. Etkinlik sonunda şairler, ”Biz Türkiye’nin her yerine gidiyoruz, geziyoruz ve oralarda şiirlerimizle Anadolu insanımızla görüşüyoruz. Biz Şavşat’a ilk kez geldik. Yeşili, doğayı, hepimiz biliyorduk. Ama Şavşat’ı gördükten sonra Yeşil’in bin bir tonu olduğunu öğrendik. Biz dün nereye bakacağımızı bilemedik. Allah nasip ederse ailelerimizle en kısa zamanda gelmek isteriz. Gittiğimiz her yerde de burayı anlatacağız.” dediler.

“Allah Şavşat’ı Yaratırken Çok Cömert Davranmış!”

Şairler ve ozanlar “Allah buraya çok cömert davranmış. Doğanın, yeşilin, cennetin tanımını yapacaklar, önce Şavşat’ı bir görsün, Ondan sonra konuşsun ki, eksik konuşup, daha sonra düzeltmek zorunda kalmasın. Şavşat’ın neden Cittaslow ilan edildiğini çok iyi anladık. Bu doğayı koruyup, gelecek kuşaklara bu şekilde teslim etmenizi diliyoruz. Çünkü dünyada böyle güzel yerler neredeyse kalmadı. Kıymetini bilin. Döndüğünüzde Şavşat’ı, Artvin’i dair yazılarımızla şiirlerimizle dilimizin döndüğü kadarıyla anlatacağız.” dediler.

Benzer yazılar