AÇÜ’de Yeni Programların Açılmasını YÖK Onayladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) bünyesinde  3 Yüksek Lisans, 2 Lisans ve 1 Ön Lisans programının açılmasını onayladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada; “Yükseköğretim Kurulu, Üniversitemiz bünyesinde 3 Yüksek Lisans, 2 Lisans ve 1 Ön Lisans Programının açılmasına ve bu programlara öğrenci alınmasına onay verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı, Tarih Tezli Yüksek Lisans Programı ve Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı; Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Tarih. İ.Ö. programları ile Artvin Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Sivil Savunma ve İtfaiyecilik İ.Ö. programının açılmasına ve bu programlara öğrenci alınmasına onay verildiği belirtildi.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alması kararlaştırılan bu programlardan İngiliz Dili ve Edebiyatı Programına 60, Tarih İ.Ö. Programına 50 ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik İ.Ö. Programına ise 40 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

Üniversitemiz yeni açılan bu programlarla birlikte öğrencilere sunduğu hizmet yelpazesini genişletmekle kalmayıp, yüksek lisans alanında da yeni programlarla akademik araştırma ve eğitim çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için lisansüstü eğitim hizmetini bir basamak daha ileriye taşımış oldu” ifadelerine yer verildi.

Benzer yazılar