Artvin’e 47 Milyon 305 Bin Liralık KÖYDES Ödeneği

Artvin’de,  Vali Ömer Doğanay başkanlığında 2018 yılı KÖYDES Projesi İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

 Valilik Toplantı Salonunda yapılan KÖYDES Projesi Tahsisat Komisyona Vali Yardımcısı Adem Başoğlu, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Özel İdaresi Genel Sekreterliği İşletme ve İştiraklar Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu ile İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

 Toplantıda, Vali Doğanay,  ilçelerin nüfuslarını ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak ilçelere ödenek dağıtımını gerçekleştirdi.

 Artvin’in 2018 yılı KÖYDES ödeneğinin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 90’lık bir artışla 47 milyon 305 bin 758 lira olarak belirlendiğini kaydeden Vali Doğanay, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı doğrultusunda içme suyu, yol, atık su ve küçük ölçekli sulama projelerini gerçekleştireceklerini söyledi.

 -Artvin, en çok ödenek ayrılan 5. il oldu

 Doğanay, Artvin’in Türkiye genelinde 51 ile sağlanan KÖYDES ödenekleri içerisinde en çok ödeneği alan 5 ilden birisi olduğunu da kaydetti.

 -Kaymakamlara ödeneklerin en iyi şekilde kullanılması talimatı

 Kaymakamlara mevcut ödeneğin en iyi şekilde kullanılması için gerekli tedbirlerin alınması talimatını veren Doğanay, ayrıca programlara göre ihalelerin bir an önce yapılmasını ve işlerin yapım aşamasında kontrol mekanizmasının da çok iyi işletilmesini istedi.

 İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İşletme ve İştiraklar Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu ise slayt sunumu eşliğinde, bugüne kadar kente gönderilen ödenekler kapsamında gerçekleştirilen projeler ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 Yaklaşık iki saat süren toplantı,  ilçelerde planlanan çalışmaların istişaresinin ardından son erdi.

AVBM

Benzer yazılar