Metin Lokumcu ölümünün 8. Yılında Hopa’da ve mezarı başında anıldı Metin Lokumcu ölümünün sekizinci yıldönümünde Hopa İlçe Meydanında ve Akdere köyündeki mezarı başında anıldı

Metin Lokumcu ölümünün sekizinci yıldönümünde Hopa İlçe Meydanında ve Akdere köyündeki  mezarı başında anıldı.

Hopa İlçe Merkezinde düzenlenen anma törenine Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, CHP Hopa İlçe Başkanı Adnan İskender, Halkevleri ve değişik STÖ’lerin başkan ve temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Burada Metin Lokumcunun hayatından kesitlerin anlatıldığı konuşmalarda  “Metin Lokumcu, 31 Mayıs 2011’de Hopa’ya gelen Tayyip Erdoğan’ın karşısına derelerini savunmak için sokağa çıkan Hopalılara dönük saldırıda polis tarafından katledilmişti. Metin Lokumcu haklı davası için hayatını feda etti ve bizler Metin Lokumcu’yu unutmadık, unutmayacağız” dediler.

Anmada Metin Lokumcu’nun ailesi  ve kent muhalefeti adına da konuşmalar yapıldı.

Anmanın ardından anma törenine katılanlar topluca Kemalpaşa Akdere köyüne giderek Metin Lokumcunun anıt mezarına giderek mezarına çiçekler koydular. Buradaki anmaya da Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP İl Başkanı Ahmet Biber’ de katıldılar.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’da yayınladığı bir mesaj ile meslektaşı Öğretmen Metin Lokumluyu andı. Orhan mesajında “Değerli meslektaşım Metin Lokumcu, memleketi Hopa’da, 31 Mayıs 2011 günü HES’leri protesto etmek amacıyla katıldığı yürüyüşte polisin kullandığı biber gazı yüzünden kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Aramızdan ayrılışının 8. yılında saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervetoğlu yayınladığı bir mesaja Metin Lokumcuyu andı. Cervetoğlu açıklamasında “HES’leri protesto etmek ve çay üreticisinin emeğine sahip çıkmak için Hopa’da yapılan yürüyüşte, 31 Mayıs 2011 günü polisin saldırısı sonrası kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Metin öğretmenimizi saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

.

Benzer yazılar