Artvin Belediyesi Halkla El Ele Kafkasör Yaylasının Çöplerini Topladı

Artvin Belediyesince organize edilen “Halkımızla El El Kafkasör Yaylasını Temizliyoruz” etkinliği kapsamında Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, belediye personeli ve çevre gönüllüleri yaylada çöp topladı.

Kafkasör Belediye Sosyal Tesislerinden başlanarak, piknik mesire alanları, orman içleri, patika ve ana yollar olmak üzere boğa güreşleri arenası ve çevresinde detaylı temizlik yapıldı.

Artvin Belediyesi’nin çağrısı üzerine bir araya gelen vatandaşlar şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kafkasör Yaylası’nda çöp toplayarak çevre temizliği yaptı. Belediyenin “Vatandaşımızla el ele Kafkasör Yaylamızı Temizliyoruz” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk çalışması kapsamında çok sayıda gönüllü vatandaş ellerine aldıkları çöp poşetleriyle bin 200 rakımlı Kafkasör’na Yaylası’nda çöp topladı. Adını geleneksel boğa güreşleriyle dünyaya duyuran bölgedeki çevre temizliğine Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan da katılarak mesire ve piknik alanlarına atılan çöpleri topladılar. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kafkasör’ün Artvin’in marka değeri haline gelmiş en önemli turizm ve sosyal yaşam alanı olduğunu söyledi. Kafkasör’ün boğa güreşleriyle özdeşleştiğini anımsatan Elçin, “Kendini dünya çapında kabul ettiren boğa güreşleri festivalimiz her yıl burada yapıyoruz. Bu yıl 27-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalimiz öncesinde İnsanların doğaya karşı duyarlı olması için böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Halkımızda birlikte bu güzelim doğaya atlan çöpleri birlikte topluyoruz. İlk olarak Kafkasör yaylasından başladık, diğer alanlara ve şehrin içinde de böyle bir etkinlik yapacağız. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum”. dedi.

Vatandaşlara birlikte çöp poşetini eline alarak yayladaki çöpleri toplayan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, da gazetecilere yaptığı açıklamada Artvin halkının her daim doğasına sahip çıktığını ifade ederek şunları söyledi: “Bugün burada sembolik bir etkinlik gibi görünse de aslında önemli bir farkındalık yaratılmıştır. Temiz yaşanabilir, suyu içilebilir, doğa tehdidi olmayan gelecek kaygısı yaşamadığımız, kardeşlik içinde yaşanılan bir kent olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu etkinliğe emeği geçenleri kutluyorum ve diyorum ki Artvin sonsuza kadar yeşil kalsın, çevresi temiz kalsın” dedi.

Etkinlikte çoğunluğu naylon, pet şişe ve cam olmak üzere yaklaşık 3 ton çöp toplandı.

Benzer yazılar