Çocuk Belediyesi Anlamlı Bir Projeye Daha İmza Attı Şavşat Çocuk Belediyesinden Van Erciş Kırkdeğirmen İlkokuluna dostluk eli uzandı ve sosyal medyada başlayan dostluk teşekkür mektupları ile taçlandı.

Şavşat Çocuk Belediyesinden Van Erciş Kırkdeğirmen İlkokuluna dostluk eli uzandı ve sosyal medyada başlayan dostluk teşekkür mektupları ile taçlandı. Çocuk Belediyesi üyelerinin okudukları kitaplar “Mektupla Giden Kitap” projesine dönüştü ve kitaplar hediye, mektuplar davetiye oldu.

Sosyal medyada okudukları bir yazıdan yola çıkan Çocuk Belediyesi üyeleri Van Erciş Kırkdeğirmen ilkokulundaki arkadaşlarına severek okudukları kitapları kendi elleriyle paketleyerek mektupları ile birlikte gönderdiler. Kitap kolisinin Kırk Değirmen İlkokuluna ulaşmasının ardından Çocuk Belediyesi üyelerine Kırkdeğirmen İlkokulu çocuklarından teşekkür mektupları geldi ve aralarında duygusal bir bağ oluştu.

Sosyal projeler yürüten Çocuk Belediyesi üyeleri kitapların kargoya teslimi sırasında yürüttükleri projelerin en anlamlısını bugün yapıyoruz. Okuduğumuz kitaplarla Şavşat’tan Erciş Kırkdeğirmen Köyü’ne köprü kuracağımız için çok mutluyuz. Biz okuduk arkadaşlarımız da okusunlar, çünkü kitapsız büyüyen çocuk susuz ağaca benzer dediler.

Erciş Kırkdeğirmen ilkokulundaki arkadaşlarından gelen mektupları okuyan çocuk belediyesi üyeleri ile yapılan görüşmede; Mektupla giden kitap projesiyle ne kadar önemli bir projeye imza attığımızın bir kez daha farkına vardık. Bu tür yardımlaşma ve dostluk projelerimiz devam edecektir ifadelerine yer verdiler.

Belediye Başkanı A. Sinan Öztürk ise yaptığı açıklamada: “Çocuklar Kırk değirmen ilkokulundan gelen mektupta yazılanları büyük bir mutluluk içerisinde okudular. Bende çocuklarımız ile birlikte duygulandım. Çünkü Kitaplar ebedi kalan dostlardır. Bu projelerinde paylaşmanın önemini bir kez daha kavradıklarını anlamış olduk. Kitaplarla yeni dostluklar oluşturmak için gelecekte de çalışmalarımız olacaktır. Çocuk Belediyesinin yürüttüğü her bir proje birbirinden değerlidir. Ancak “Mektupla giden kitap projeleri” diğer projeleri daha çok değerli kıldı.

Biz çocukları bugünün ortakları olarak görüyoruz. Çocuk Belediyesi Üyelerini bu anlamlı projelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şavşat Çocuk Belediyesi üyelerinin ve kentin tüm çocuklarının yaptıkları çalışmalara her zaman destek olacağız ve daima onların yanında olacağız” dedi.

 

Benzer yazılar