Artvin’den Olağanüstü Kurultay için 3 İmza

 

CHP’de Olağanüstü Kurultay için yeterli imzaların toplandığı ve noter tasdikli imzaların 30 Temmuz Pazartesi günü Genel Merkez’e teslim edileceği belirtiliyor. Artvin’in 5 delegesinden 3’ü kurultayın yapılması yönünde imza verirdi. Buna göre imza veren delegeler CHP Murgul İlçe  Başkanı Mehmet Durmuş,  CHP Arhavi  İlçe Başkanı Engin Erkan ve Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir oldular. Bu 3 isim Olağanüstü Kurultay’ın yapılması için imza verdi.  İl Başkanı Ahmet Biber ve Doğal delege olan Milletvekili Uğur Bayraktutan ise imza vermedi.

Olağanüstü Kurultay için imza veren delegeler basına açıklama yapmazken, imza vermeyen delegeler de açıklama yapmıyor. İmza veren delegelerin,  Olağanüstü Kurultayın partiyi daha da güçlendireceğini,  yeni bir başlangıç ve farklı bir anlayışın ortaya çıkabileceği, kimsenin söz söyleme mazereti olmayacağı, yeniden bir güvenin tesis edileceği inancıyla kurultayın yapılmasını istediği öğrenilirken, Olağanüstü Kurultayın gereksiz olduğunu düşünen delegeler ise;”Biz seçimleri yakın tarihte yaptık. Görünen odur ki yerel seçimleri de öne alacaklar. Tam da bu ortamda kurultaya gitmek enerjimizi düşürür, bizi yorar. Bir olup, yerel seçimler için şimdiden el ele vererek,  bir olup çalışmalara başlamamız lazım. Şu an yerel seçimleri ve adayları konuşmamız lazım iken, olağanüstü Kurultayı konuşuyoruz. Eğer şartlar normal olsa tabi ki kurultaya gidilebilir” şeklinde konuştukları belirtiliyor.

CHP’Lİ TÜZÜN: KURULTAY İÇİN YETERLİ İMZA TOPLANDI

Öte yandan Olağanüstü Kurultay için imza toplayan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, geçen hafta pazartesi günü başlattıkları imza verme süreciyle ilgili açıklama yaptı.”Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır. İmza toplama süresinin bitimi olan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz. Görmek İsteyen MYK üyemiz “27 Temmuz 2018 Cuma günü saat 11.00’e kadar” değil istediği saatte imzaları görebilir.”

CHP Tüzüğü’ne göre imza verme süreci başladıktan sonra 15 gün içerisinde kurultay delege tam sayısının salt çoğunluğu olan 625 imzanın genel merkeze ulaştırılması gerekiyor. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki olağanüstü kurultay ve bu kurultay için delegelerden imza toplanması ile ilgili tartışmalara karşılık “değişim” mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Yeni süreçte partide ciddi değişiklikler olacak “Değişmeyen bir şey varsa o da değişimdir. Göreceksiniz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklikler olacaktır. Hiç kimse bundan endişe duymasın.”

“Değişmeyen bir şey varsa o da değişimdir” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Göreceksiniz, yeni süreçte de partide ciddi değişiklikler olacaktır. Biz partiyi Türkiye’nin bütün coğrafyasında konuşulur hale getirdik. Partiyi dar alanlarda tartışmanın ötesinde çok daha geniş alanlarda tartışılmasını sağladık. Bu ülkede demokrasinin gelmesi için her türlü mücadeleyi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Dolayısıyla değişim olacaktır, hiç kimse bundan endişe duymasın.”

 

 

Benzer yazılar