Kışla: “Donanımlı, Yetişmiş Gençler, Bizim En Büyük Zenginliğimiz”

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, gençlerin geleceğe yön verecek kişiler olduğunu belirterek “Donanımlı, yetişmiş gençler, bizim en büyük zenginliğimiz.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’ndaki vakfın burs ve eğitim hizmeti verdiği öğrencilere yönelik düzenlediği “Yarıyıl Kampı” kapanış programında konuşan Kışla, gençlerin her birinin farklı bir dünya, farklı bir gelecek anlamı taşıdığını söyledi.

Geleceğe yön verecek kişilerin gençler olduğuna inandığını ifade eden Kışla, “Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Ben her bir genci bir kişi, bir genç olarak görmem, her biriniz farklı bir dünyasınız, her biriniz bizler için çok çok kıymetlisiniz. Ülkemizin genç nüfusu bizim en önemli sermayemiz, servetimizdir. Donanımlı yetişmiş gençler, bizim en büyük zenginliğimiz. Bu bakımdan kıymetinizi bilin. Gerçekten çok kıymetlisiniz, kendinize değer verin, bu toplumda size değer verecektir” diye konuştu.

Öğrencilerin, eğitimlerinin yanında katılacakları ekstra faaliyetlerin kariyerlerine büyük katkılar sağlayacağını belirten Kışla, şöyle devam etti:

“Bir yere kendi emeğinizle, hak ederek gelmek çok önemli bir şey.  Bu da sizin kendinizin oluşturacağı bilgi ve birikimleriniz ve bu yarıyıl kampı gibi ekstra faaliyetlerle elde edeceğiniz donanımlarınız yarın sizlerin başkalarına göre bir adım önde olmanıza katkı sağlayacaktır. Ne kadar kendi bilgi birikiminizi artırır, kendinizi donanımlı hale getirirseniz seçenek yelpazeniz daha genişler, daha fazla tercih önünüze gelir ve istediğiniz, sevdiğiniz işi yapma şansı doğar. Bunların her biri bir katma değer.”

Öğrencilere gelecekte ne yapmak istediklerine yönelik kararı vermeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Kışla, eğitim hayatı devam ederken kendilerine yol çizmelerinin faydalı olacağını söyledi.

Öğrencilik yıllarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Kışla, şu ifadelere yer verdi:

“Bu yarıyıl kampı da bu hizmetlerden bir tanesi, sizlerin ufkunuzu açmak amacıyla. İnşallah bu çalışmadan güzel bir verim alarak yolunuza devam edersiniz. Arkadaşlar, iş çok önemli, hizmet çok önemli, nerde olursanız olun hangi işi yaparsanız yapın mutlaka o işin hakkını verin. İşi bir yerlere gelmek için yapmayın. İşi en güzel bir şekilde yapmaya gayret edin. Cenab-ı Hak kulunun bir işi gereği gibi yapmasını ve o işi iyi bilmesini sever. Müslümanlar olarak bizlere düşen vazife işi ehline vermek. O bakımdan bu ehil insanlar sizler olmalısınız. Bunun bugün hazırlıklarını yaparak inşallah işinin hakkını veren, güzel yapan insanlar olmalıyız.”

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, işini severek yapan insanların o işte başarılı olabileceğini vurguladı.

Konuşmanın ardından Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Veysi Kaya, Kışlaya hediye taktim etti.

 

Benzer yazılar