Artvin’de Harabe Biçimde Terk Edilmiş Evlerde Görünen Seçmenler Tepki Çekti!

Artvin Merkez Dere mahallesinde yan yana bulunan harabe biçimdeki terk edilmiş 6 evde 97 seçmenin görünüyor olması mahalle sakinleri tarafından tepki çekti.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi seçmen kayıtlarıyla ilişki tartışmalar devam ediyor. Artvin Merkez Dere mahallesinde Habazaoğlu sokakta yan yana bulunan terk edilmiş ve harabeye dönem 26/1, 26/2, 26/3, 34/1, 35, 16 kapı numaralı 6 eski in kapı numaraları duruyor ve bu evlerde 97 seçmenin göründüğü tespit edildi.  Mahalle sakinleri eski yıkılmış evlerde kimsenin kalmadığını ifade ederek, buralara hayali seçmen eklendiğini iddia ettiler.

Bölgede yaşayan CHP Artvin Gençlik Kolları Başkanı Alın Öztürk, “Seçmen listesinin askıya asılmasının ardından bölgede terk edilmiş haraba binalarda seçmenlerin bulunduğu fark ettik. Bu anlamda yaptığımız inceleme sonrası evlerin tamamen  harabe olduğu ve kimsenin kalmadığı fark ettik. Yaptığımız çalışma sonrası sadece bu bölgede 6’ya yakın yıkılmış ve terk edilmiş evlerin olduğunu ve buralarda seçmenlerin gösterildiği öğrendik. Artvin halkının belediye başkanın Artvin halkı seçecektir. Sahte seçmenlerle, olmayan insanlarla belediye başkanı belirlenmelidir” dedi.

Mahalle sakinlerinden Cemal Çelik ise, “Yıllardır bu mahallede yaşıyoruz. Burada kimsenin kaldığını görmedim. Müslüman’ım diyen yalan söylemez oy için böyle şeyler yapılmasını doğru bulmuyorum.” dedi.

Mahalle esnafı Yalman Ersöz ise, “16 yıldır Dere mahallesinde bakkal dükkanı işletiyorum. Bu bölgeyi iyi kötü bilirim. Bu evlere oturan kalan yok. Bu doğru değil. Boş evlere seçmenleri yazmışlar bu adaletsizliktir böyle seçime gitmek doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Dere mahallesi muhtarı Hasan Kalaycı ise; terk edilmiş evlerde bulunan seçmenlerle ilgili yaptığı açıklamada,” Yüksek Seçim kurulu var itirazlar oraya yapılır. Yapılan değerlendirme sonrası polis eşliğinde o bölgeye gideriz seçmen var mı yok mu tespit eder gerekli işlemleri başlatırız” dedi.

Ç.P.

Benzer yazılar