Artvin’e Yakışmayan Batum Havalimanı Hopa Yolcu Aktarma İstasyonu Yolu

Artvin geleceğini tartışırken sürekli olarak turizm hedefinden bahsediyor ancak Artvin’in turizmde günümüzde sürükleyen en önemli ulaşım noktalarından biri olan Batum Havalimanı’nın Hopa’daki yolcu aktarma istasyonunun yolunun içler acısı durumda olması üzüyor. Artvin halkı Hopa Limanı içerisinde yer alan Batum Havalimanı Hopa THY Yolcu aktarma istasyonuna giden yaklaşık 250 metrelik yola asfalt dökülmesini bekliyor.

Artvin’i turizmde istenilen hedeflere ulaştırmak için onca çalışma yapılırken, günümüzde turizmin mihenk taşlarından biri olan havayolu ulaşımında kullanabildiğimiz en önemli havayollarından biri olan Batum Havalimanı’na yolcu giriş çıkışı sağlayan Hopa Havalimanı yolcu aktarma istasyonuna giden 250 metrelik yolun içler acısı durumu vatandaşları üzüyor. Batum Havayolu ile İstanbul’a giden veya İstanbul’dan Artvin’e gelen yolcuların en önemli dertlerinden biri hiç kuşku yok ki aktarma istasyonuna giden 250 metrelik yolun kasislerle dolu olması. Bu aktarma istasyonunu kullanmak zorunda kalan araç sürücüleri bu yolun biran evvel asfaltlanması isterken, her gün yüzlerce insanın geçtiği yolda kaza yaşanmamış olması ise büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Hopa aktarma istasyonunu kullanan vatandaşlar asfalt taleplerini dile getirirken araçların lastiklerinin patlamasına neden olan kasislerden bıktıklarını dile getiriyorlar.

Bu Kasislere Düşen Araçların Lastikleri Patlıyor

Havayolları Hopa yolcu aktarma istasyonuna her gün onlarca belki de yüzlerce araç gelip gidiyor. Ayrıca günde en az bir en çok da 2 otobüs karşılıklı olarak Batum ile yolcu taşıması gerçekleştiriyor. Böylesine aktif bir öneme sahip olan bölgenin yolunun ise böylesine kötü bir şekilde olması ise bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşları üzüyor. Bu yolu kullanırken kasise düştüklerinde araçlarının lastiklerinin patladığına, hatta ve hatta lastik canlarının eğilmesine şahit olan vatandaşlar bu yola biran evvel asfalt dökülmesini talep ediyorlar. Artvin’in geleceğinin turizmden geçtiğinin söylem olarak konuşulduğu bir noktada turizmde en önemli noktalardan biri olan Hopa Havalimanı yolcu aktarma istasyonunun yolunun bu kadar kötü olmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren vatandaşlar, asfalt dökme noktasında hiçbir kurumun devreye girmemesini de kabul etmediklerini belirtiyorlar.

Yeni Valimizden Bu yolu Asfalt Yaptırmasını Bekliyoruz

Vatandaşlar artık seslerinin duyulmasını ve bu yola asfalt dökülmesini talep ederlerken, Artvin’in yeni Valisi Yılmaz Doruk’tan Hopa Limanının içerisinde bulunan 250 metrelik yola asfalt yaptırmasını beklediklerini ifade ettiler. Vatandaşlar bu konudaki haklı taleplerini iletirken; “ Artvin’de turizmi konuşuyoruz ancak turizmde bu kadar öneme sahip olan Hopa yolcu aktarma istasyonuna giden 250 metrelik yolun asfalt olmamasını kabullenemiyoruz. Her gün bu yolda onlarca aracın lastiği patlıyor ya da jantları eğiliyor. Bu duruma artık bir dur denilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yolun Hopa Limanı içerisinde olması asfaltlama noktasında hiçbir kurumun sorumluluk almamasını sağlıyor. Bizim sesimizi yeni valimizin duymasını istiyoruz. Sayın Valimiz Yılmaz Doruk’tan beklentimiz bu yolun asfaltını yaptırmasıdır. 250 metrelik bir yolu Artvin’in kendi imkanları ile çok rahatlıkla asfalt yapabileceğini düşünüyoruz. Bu yolda kazalar yaşanmaması ve vatandaşların rahatlıkla bu yolu kullanabilmesi için asfalt isteğimiz çok büyük bir istek değildir diye düşünüyoruz. Umarım sesimize kulak verirler. ” diyerek seslerini duyurdular.

Benzer yazılar