KGF BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI ARTVİN’DE YAPILDI

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) “6. Başkanlar Kurulu Toplantısı” Artvin’de yapıldı.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda, kentte ki cemiyet binasında gerçekleştirilen toplantıya Ordu, Trabzon, Tokat, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin’den, federasyon temsilcilerini katıldı.

KGF Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Erişen başkanlığında yapılan toplantıda basın sektörünün sıkıntıları ve bu konuda çözüm yolları masaya yatırıldı.

Erişen, basının son yıllarda ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek bu sorunların çözümü noktasında federasyon, konfederasyon olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Borçka baraj gölünde tekne gezisi

Federasyon temsilcileri toplantı sonrası Borçka Baraj gölünde tekene gezisi yaparak Artvin’in güzelliklerini yakından görme imkânı buldu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’de tekne gezisinde gazetecilere eşlik etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocatepe, KGF üyelerini Artvin’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Geleceğini turizmde arayan bir şehir olarak, kentin tanıtımı adına Karadeniz Bölgesinin birçok ilin gazeteciler cemiyet başkanını ilimizde ağırlayarak küçük çapta da olsa kongre turizmine ev sahipliği yaptık.” dedi.

Artvin’in doğa ve spor turizminin yanı sıra kongre turizmi içinde önemli bir kent olabilecek potansiyele sahip olduğunu kaydeden Kocatepe, “Burada uluslaraarası kongreler yapmak için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor.

Artvin bu konuda Türkiye’nin Davos’u olabilecek potansiyelde bir il. Hep birlikte el ele verip Artvin’i eko turizmin başkenti yapacağız. Gazeteci arkadaşlarımız memleketlerine döndüklerinde şehrimizin güzelliklerini basın yayın organlarında paylaşarak, kentimizin tanıtımına katkı sunmalarını umuyoruz.”  diye konuştu.

KGF Başkanı Erdoğan Erişen de Artvin’in Ülkemizin ve Karadeniz’in Kafkaslara ve Doğu ve Güney Doğu Anadolu’ya açılan kapısı olduğunu söyledi.

Artvin’in eko turizm açısından Karadeniz’in hatta Türkiye’nin en önemli illerinden birisi olduğunu kaydeden Erişen, “Artvin bakir bir doğaya sahip. Turizmden hak ettiği payı almıyor ama iyi bir tanıtımla bununda üzerinden gelinebilir. Artvin gelecekte turizm ve üniversite şehri olacaktır. Planlamanın da bu çerçevede olduğunu gördük. İlin yöneticilerine çok iş düşüyor biz medya mensubu olarak kentin tanıtımı noktasında üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Baraj gölü gezisinin ardından gazeteciler daha sonra 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 6’ıncı yüksek barajı olan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni gezerek mühendislerden bilgi aldılar.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 6. Başkanlar Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapan Artvin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Alkan da yaptığı açıklamada iki gün boyunca Karadeniz Bölgesinin Gazeteci Cemiyet Başkanlarını kentte ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirdi.

Alkan, “Düzenli olarak yapılan başkanlar kurulu toplantısını bu kez ilimizde yaptık. Mesleki sorunlarımızı federasyon nezlinde masaya yatırarak çözüm aradık. Verimli bir toplantı geçirdik. Toplantımızın dışında meslektaşlarımıza ilimizi yakından tanıtma fırsatı bulduk.

Atatepe’den Marina Sosyal Tesislerine, Deriner Barajı’ndan Kent Parkımıza kadar ilimizin gezilip görülmesi gereken yerleri kısa süre içinde misafirlerimize gezdirerek ilimizin tanıtımını yaptık.  Bizim bu toplantıyı düzenlememize destek olan başta Sayın Valimiz Ömer Doğanay ve Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Artvin’in kongre turizmine bizde elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Gazeteciler daha sonra kentten ayrıldı.

Benzer yazılar