Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 450 kişi alınacak Artvin İŞKUR Müdürlüğü toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişinin işe alınacağını açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında MEB’e bağlı okulların güvenliği ve temizliği alanlarında görev yapmak üzere 80 bin kişi alınacağını duyurdu. Söz konusu program kapsamında ilimizde de alımlar yapılacağı belirtilirken, Artvin İŞKUR İl Müdürlüğü il genelinde 450 kişinin çeşitli kurumlarda işe alınacağını açıkladı. Yapılan açıklamada başvuruların 10 Eylül 2018 Pazartesi günü (Bugün) başlayacağı ifade edildi. Artvin Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İl Müdürü Cevdet Ertürk imzalı bir ilan yayınlanarak başvuru şartları açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük İcraat Programı”nda ilan ettiği önemli projelerden biri olan “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” projesini hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliği protokolü imzalayacak. Buna göre, Toplum Yararına Programı kapsamında 80 bin kişi istihdam edilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, üç bakanlık arasında imzalanacak iş birliği protokolüyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR kanalıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak.

Ayrıca, okullarda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20 bin güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri takip ederek, olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacak. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP’den faydalanacak.

Artvin’de 450 Kişi İşe Girecek

Artvin İŞKUR İl Müdürlüğü il genelinde 450 kişinin çeşitli kurumlarda işe alınacağını açıkladı. Artvin Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Artvin MEB 125 Kişi, Borçka MEB 65 Kişi, Şavşat MEB 30 Kişi, Arhavi MEB 60 Kişi, Hopa MEB 70 Kişi, Kemalpaşa MEB 15 Kişi, Yusufeli MEB 45 Kişi, Ardanuç MEB 20 Kişi, Murgul MEB 20 Kişi olmak üzere toplamda 450 kişi istihdam edileceği belirtildi.

Başvuru Şartları İlan Edildi

Artvin Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başvuru şartları da açıklandı. Yapılan ilanda başvuru şartları; “TYP Uygulama Alanı          MEB Okul Temizliği işi yaptırılacaktır.

TYP Katılımcı Sayısı    450 Kişi olacak. TYP Başlangıç Tarihi: 01.10.2018, TYP Bitiş Tarihi: 25.06.2019, TYP Süresi: 270 gün (Fili Gün), Başvuru Tarihi: 10.09.2018 – 14.09.2018 tarihleri arasında (5 gün), Seçim Yöntemi          Liste Yönetimi: Seçim Yeri: Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü, Seçim Başlangıç Tarihi ve Saati: 27.09.2018, Seçim Bitiş Tarihi ve Saati    28.09.2018

GENEL ŞARTLAR

TYP’ye başvuracak katılımcıların:

  1. a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.
  2. b) 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.
  3. c) Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.
  4. d) Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.
  5. e) TYP devam ederken katılım şartlarını (Genel ve Özel) taşımadığı belirlenen kişilerin TYP ile ilişiği kesilir ve bu kişiler son yararlanma tarihi üzerinden yirmi dört ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramazlar. Bu kişiler hakkında TYP Genelgesinde yazılan diğer hususlarda uygulanır.

TYP’ye katılımcı seçiminde aşağıdaki gruplara öncelik verilecektir.

  1. a) Kadınlar,
  2. b) 35 yaş üstü bireyler,
  3. c) Engelliler,
  4. d) Eski hükümlüler,
  5. e) Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar

ÖZEL ŞARTLAR  VE YÜKLENİCİ KURUMLARIN UYGULAYACAĞI İŞLEMLER :

  1. a) Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir. Bu durum sistem tarafından kontrol edilecek ve uyarı mesajı gönderilecektir.
  2. b) Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

  1. c) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.
  2. d) Artvin Merkez ilçesinde başvurular kurumumuzca alınacak, Ardanuç ilçesinde Kaymakamlık (SYDV)’ta diğer ilçelerde Belediyelerde bulunan Hizmet Merkezlerinde alınacaktır.
  3. e) Vatandaşlar kendileri ayrıca internet üzerinden http://www.iskur.gov.tr üzerinden de başvuru yapabileceklerdir. Başvurular 14.09.2018 saat 24:00’a kadar yapılabilecektir.
  4. f) Programlarda erkeklerde 35 yaş şartı uygulanacaktır.
  5. g) Hizmet Merkezlerince alınan başvurularda tereddüte düşülmesi durumunda İl Müdürlüğümüz personeli Selahattin KEŞOĞLU veya Sevil Bayrak ile irtibata geçilmesi gerekmektedir” şeklinde belirtildi.

 

Benzer yazılar