AK Parti Milletvekili Kışla’dan Artvin’e İki Yeni Yurt Müjdesi

Artvin’e 2 Bin 600 Öğrenci Kapasiteli Modern Yurt Yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’dan bu seferde müjdeli haberler Kredi Yurtlar Kurumu’na kazandırılan yeni yurt yatırımları ile ilgili geldi. AK Parti Milletvekili Kışla, yatırımcı ve icracı vekilliğini bir kez daha göstererek Artvin’e iki yeni yurt kazandırdı. Milletvekili Kışla toplam 2 Bin 600 öğrenci kapasiteli yurtların Artvin’e hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulunurken, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer Yıldırım, yaptığı açıklama ile Artvin’in yurt sorununa temelli çözümlerin getirildiğini belirterek yeni yurtlara ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

KYK Artvin’de Yurt Sorununu Temelli Çözüyor

Artvin Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer Yıldırım, AK Parti Milletvekili Dr. İsrafil Kışla’nın gayretleri sonucunda ilimize yeni iki yurt kazandırıldığını ve yurtlardan birinin ihalesinin gerçekleştirildiği, diğerinin ise ihale aşamasına getirildiği açıklandı. Her iki yurt binalarının inşaatlarına da başlanacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Seyitler bölgesinde yapımı yılan hikâyesine dönen toplam 670 öğrencinin barınacağı yurt yapım işi Mayıs ayında yapılan ihalesi sonuçlandırılarak ilgili firma ile sözleşme imzalanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde yer teslimi ile inşaat başlayacak. Geçen yıl yatırım programına giren ve yaklaşık 1930 öğrencinin barınacağı yurdun projesi ise tamamlanmış ve Temmuz ayı içerisinde ihalesinin yapılması beklenmekte olduğu belirlendi.

Kredi Yurtlar İl Müdürü Dr. Tamer Yıldırım konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım açıklamasında; “İlimizin son yıllardaki en büyük problemi haline gelmiş Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu, kurumumuz ve Milletvekili İsrafil Kışla’nın yoğun çabaları ile önümüzdeki 2 yıl içinde temelli olarak çözülmüş olacaktır. Yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak seyitler yerleşkesindeki 670 kapasiteli yurdun 2019 Eylül ayındaki eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor. Şehir yerleşkesindeki nehir kenarında yapılacak olan 1930 öğrencinin barınacağı yurdun ihalesinin Temmuz ayında yapılmasını ve 2020 yılı içerisinde yapımının tamamlanması öngörülmektedir. Bu şekilde yaklaşık 2600 kapasiteli yeni modern otelleri aratmayacak yurtlarla Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencilerine barınma, beslenme ve sosyal-kültürel alanda nitelikli hizmetlerimiz devam edecektir. Bu yurtların devreye girmesi ile eski tip yurtlarda kademeli olarak yenilenecek veya ilgili devlet kurumlarına devredilecektir.” dedi. İl Müdürü Dr. Yıldırım sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu yıl yeni öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak Arhavi ve Şavşat yurtlarımız ile ilimizde yükseköğrenim olan bütün ilçelerimize yurt açmış oluyoruz. Ülke genelinde bütün ilçelere yurt açan nadir vilayetten biri durumundayız. Yurtların İlimize kazandırılmasında gayretlerini yakından gördüğümüz milletvekilimiz İsrafil Kışla’ya teşekkürü bir borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kışla: Yeni Yurtlarımız İlimize Hayırlı Uğurlu Olsun

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla ise yaptığı açıklamada toplam 2 Bin 600 öğrenci kapasiteli iki yurdun ilimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunurken, Artvin’in ihtiyacı olan önemli yatırımların bir bir gerçekleştiğini ifade etti. Yaptığı açıklamada bir yıldır uğraş verdikleri ve yatırım programına koymayı başardıkları iki yurt ile ilgili olarak sevindirici gelişmelerin olduğuna dikkat çekerek, Seyitler Bölgesi’ndeki 670 öğrenci kapasiteli yurdu ihalesi sonuçlandırıldığını ve kısa sürede yer tesliminin gerçekleştirilerek inşaatına başlanılacağını açıklayan Vekil Kışla, 1930 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek olan Çayağzı Mahallesi’ndeki Çoruh Park’ın tam karşısında bulunan Özel İdare Müdürlüğü’ne ait arazideki yurdun ise ihale aşamasına getirildiğini ve bu yurdun da ihalesinin önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Yapılan yurtların Artvin’deki yurt sorununa ciddi çözüm niteliği kazandırdığının altını çizen Milletvekili Kışla, Artvin Çoruh Üniversitesi’ne yeni açılacak bölümler ve fakülteler ile birlikte öğrenci sayısının artacak olmasına da şimdiden önlem alınarak iki yeni yurdun hizmete konulacağını ve böylelikle il merkezinde üniversite öğrencilerinin yurt sorunun ortadan kalkacağını ifade etti. Müjdeli haberi kamu oyu ile paylaşan Milletvekili Kışla, Artvin’in en güzel hizmetlere layık olduğunu ifade ederek yeni yurt binalarını da kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi’nin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde yeni bölümler ve fakülteler açarak öğrenci alımı gerçekleştirmesi ile birlikte il merkezinde eğitim ve öğretim görecek öğrencilerin barınma sorunları ortaya çıkabilecek idi. Yapılacak olan bu iki yeni yurt ile birlikte 2 Bin 600 öğrencinin barınma sorunu çözülecek ve artık Artvin Çoruh Üniversitesi daha hızlı bir şekilde büyüme imkanı kazanmış olacak.

Benzer yazılar