YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ BAŞKANI KARAHAN: ÇEVRE GÜNÜ, ÇEVRESİ GENİŞ OLANLARIN GÜNÜ

 

Artvin’de, madencilik karşıtı faaliyetler yürüten Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Karahan, “Kimin çevresi iyi, kim bu çevreden yararlanıp kalkınmışsa çevre gününü de onlar kutlasın. Dünya Çevre Günü, çevresi geniş olanların günü olsun” dedi.

Ülkenin çeşitli çevre sorunları ile karşı karşıya kaldığını belirten Karahan, ormanların hızla talan edildiğini söyledi. 50’binden fazla maden arama ruhsatının verildiğini belirten Karahan, “Hepsi kalkınma için yapılıyor, hepsine yatırım deniyor. Ama geri kalmışlık bir türlü giderilemiyor. Bu ülke bir türlü kalkınamıyor. Bu işte bir problem yok mu?Bunca para bunca doğal kaynak sadece belli kişileri kalkındırmak için mi? Özetle çevresi iyi olanlar mı kalkınacak bu ülkede ve doğamız yok mu olacak? Bunca çaba ile boşuna çevre günü kutlanmasın, bari bu işe paralar harcanmasın. Hem zaten Artvin’de istesek de kutlayamayız ki. Kimin çevresi iyi, kim bu çevreden yararlanıp kalkınmışsa çevre gününü de onlar kutlasın. Dünya Çevre Günü, çevresi geniş olanların günü olsun. Zaten kaç kişiler ki bu ülkede kalkınmışlar? Sen kakılmışlara bak, onlar o kadar çok ki” dedi.

 

Benzer yazılar