Vali Doğanay, Zeytinlik Köyü Türkiye’nin Örnek Köylerinden Birisi Olacak

Türkiye’nin, kemer baraj sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı’nın suları altında kalan ve devlet-vatandaş işbirliğiyle yeniden kurulan Zeytinlik köyünde yeşillendirme çalışmaları devam ediyor.

Artvin Valiliğinin öncülüğünde başlatılan yeşillendirme çalışmaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla 60 adet zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay beraberindeki Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur ve bazı daire amirleriyle birlikte Zeytinlik köyüne giderek, köy sakinleriyle birlikte zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Vali Doğanay, burada yaptığı açıklamada, Deriner Barajının kıyısında yeniden inşa edilen Zeytinlik köyünü modern ve otantik mimari yapısı ve göl manzarasıyla Türkiye’nin örnek köylerinden birisi haline getireceklerini söyledi.

Artvin’in barajlar kenti olduğunu belirten Doğanay, baraj gölleri kıyısında yer alan yerleşim yerlerini yöresel mimariye uygun hale getirerek, yeni bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Köylülerle bir süre sohbet eden Vali Doğanay, sorun, istek ve taleplerini dinledi.

-Baraj suları altında kalmaktan kurtarılan tarihi camiye ziyaret

Vali Doğanay ve beraberindekiler daha sonra Deriner Barajı’nda bir süre önce su tutulmaya başlanmasıyla su altında kalmaması için aslına uygun olarak yeni yerleşim yerine nakledilen Osmanlı dönemine ait eserler arasındaki yaklaşık 150 yıllık Zeytinlik Köyü Camisi’ni ziyaret etti.

AVBM

Benzer yazılar